Tokrat smo zdrob pripravili malo drugače in sigurno bo ta recept postal eden vaših ljubših za hladne dni.
Zdrobov puding iz ekološkega zdroba z dodatkom jabolk in cimeta tako po strukturi kot po okusu spominja na jabolčni zavitek – ampak tak v kozarčku. Kombinacija kremastega zdroba, sladkih jabolk in smetane je nam resnično božanska! Priprava je preprosta in hitra, odlično pa se obnese za zajtrk kot tudi za lahkotno popoldansko malico ali večerjo.
Ena najljubših jesenskih kombinacij s kombinacijo cimeta in jabolk.
Sestavine za zdrobov puding:
- 80g BIO pšeničnega zdroba
- 1,2 l mleka ali rastlinskega napitka
- 1 žlička cimeta
- 1 žlička koruznega škroba
- 2 žlici sladkorja ali drugega sladila
- 1 strok vanilje
- 2 jabolki
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 1 žlička cimeta
- sok pol limone
- smetana
- cimet
Sestavine za jabolčni nadev:
Dodatno:
Priprava:
1. V kozico nalijte mleko in dodajte zdrob, cimet, koruzni škrob, sladkor ter vaniljo.
2. Ob neprestanem mešanju segrevajte do vretja.
3. Ko dobite gosto zmes, odstavite iz ognja in postavite na stran.
4. Pripravite nadev iz jabolk. Jabolka narežete na majhne kocke in jih popecite na predhodno segreti in namaščeni ponvi.
5. Pecite jih 2-3 minute, nato pa jim dodajte še cimet, sok limone in rjav sladkor.
6. Vse skupaj pražite še nekaj minut oz. tako dolgo, da se jabolka popolnoma omehčajo.
7. Pripravite steklene kozarčke in vanje servirajte zdrobov puding in na vrh dodajte še pečena jabolka.
8. Okrasite s smetano.
9. Po želji posujte z dodatnim cimetom in samo še uživajte v pripravljenem pudingu.
Recept je pripravila @everyday_breakfast_club