KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Hiter kruh iz ovsene in prosene moke


Vse sestavine za kruh zmešajte v eni posodi, maso nadevajte v pekač in pecite slabo uro. To je vse , kar morate narediti za ta okusni in preprosti kruh narejen iz dveh posebnih mok.

Moki iz ekološkega prosa in ovsa sta namreč nepogrešljivi v zdravi prehrani. Sta okusna alternativa za klasično moko s številnimi koristmi za zdravje. Naš moto je: naj bo slastno tudi zdravo!

Zakaj sta ovsena in prosena moka tako posebni?
*ovsena in prosena moka sta bogati z vlakninami, kar pomaga pri prebavi, uravnava krvni sladkor in povečuje občutek sitosti;
*vlaknine in hranila v ovsenih in proseni moki podpirajo zdravje srca ter lahko pripomorejo k zniževanju ravni holesterola;
*proso je bogato z minerali, kot so železo, magnezij in cink, ter vitamini B-kompleksa, kar prispeva k boljšemu zdravju; ovsena moka pa vsebuje antioksidante, ki lahko pomagajo pri zmanjševanju vnetij;
*kruh iz teh mok ima običajno nižji glikemični indeks;
*ovsena moka vsebuje manj glutena, medtem ko je proso po naravni brez glutena.






Količina: ena štruca

Čas priprave: 60 minut


Priprava:

1. Pečico segrejte na 190 stopinj.

2. V večji posodi zmešajte vse sestavine, razen semen.

3. Maso nadevajte v pekač velikosti 22 x 12 cm. Zgladite površino in po vrhu posujte semena.

4. Pecite 50-55 minut, nato vzemite iz pečice in pustite stati par minut.

5. Kruh vzemite iz pekača in pokrijte s kuhinjsko krpo.

6. Uživajte s sladkimi namazi ali slanimi jedmi.


Dober tek!

* * *
Ta zdrav in zanimiv kruh je za nas pripravila @ninazorcic

* * *

Dodaj odgovor