Zakaj bi kupovali toast, ko pa lahko pripravimo svojega? Naš recept za domači toast vas bo tako navdušil, da nikoli več ne boste posegli po kupljenem. Tudi, če nimate veliko izkušenj s peko kruha, vam bo naš toast sigurno uspel. Za pripravo smo uporabili pšenično polbelo moko. V kolikor želite bolj temen in zrnat toast, zamenjajte polbelo moko s polnozrnato; v kolikor pa vam je pri srcu svetlejši in mehkejši toast, pa uporabite belo moko.
Sestavine za toast:
- 500 g BIO pšenične polbele moke
- 250 ml vode
- 1 vrečka suhega kvasa
- 1 ČŽ soli
- 1 ČŽ medu ali sladkorja
Sestavine za tunin tatar:
- 300 g sveže tune
- 12 g sezamovega olja
- 1 žlica gorčičnih semen
- 3 mlade čebule
- sol in poper po okusu
- maslo
- 12 kosov domačega toasta
Priprava:
1. V posodo nasujemo moko, kateri primešamo sol in suhi kvas. Suhe sestavine zmešamo in izdolbemo luknjo.
2. Vodo segrejemo in ji primešamo žlico medu. Mešanico zlijemo v luknjo suhe mešanice in vse skupaj na hitro zmešamo, nato pa maso dobro pregnetemo.
3. Gnetemo 5 minut in dobljeno testo pustimo počivati dve uri.
4. Oblikujemo hlebček in ga položimo v namaščen pekač za kruh (toast). V pekaču testo ponovno vzhajamo še nadaljnjih 30 minut.
5. Pečico segrejemo na 175 °C. Kruh pečemo približno 30 minut. Nato zvišamo temperaturo na 220 °C in pečemo toast še 10 minut, da se skorja nekoliko zapeče.
6. Vzamemo iz pečice in ohladimo, šele nato ga narežemo.
7. Tuno narežemo na koščke velikosti 0,5 cm x 0,5 cm in jih damo v veliko posodo.
8. Mlado čebulo operemo in nasekljamo na majhne kolobarje ter dodamo v posodo k tuni. Dodamo še sezamovo olje in gorčična semena. Solimo in popramo po okusu ter vse skupaj dobro premešamo.
9. Tunin tatar serviramo na sveže pečen domač toast, ki ga najprej namažemo z maslom, nato pa dodamo tatarec. Posujemo s sveže mletim poprom.
Kruh z maslom in tuninim tatarjem je najboljši sveže pečen.
Recept je pripravila @everyday_breakfast_club