KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Čoko jagodna pita iz enozrnice


Jagode in čokolada - le kdo ne obožuje te kombinacije? Sploh kadar to kombinacijo združimo v sladici!
Čokoladna pita z jagodami iz enozrnice je prava kraljica pomladne mize. Hrustljava osnova iz moke iz enozrnice prinaša nežen oreškast okus in bogato teksturo, ki se čudovito ujame z žametno temno čokolado. Na vrhu pa čudovita jagodna krema in sveže, zrele jagode. Ravnovesje med bogatim čokoladnim okusom in lahkotnimi jagodami ustvari pravo spomladansko čarovnijo. Zdravo, a nič manj božansko.
To božansko pito preprosto morate preizkusiti, še posebej, če se radi izogibate mlečnih sestavin in iščete nadomestek za kreme v sladicah. Recept za kremo lahko uporabite tudi v tortah, kremnih sladicah in sladicah v kozarčkih.
Pita pa bo itak zmanjkala en, dva, tri. Ker je iz samih vrhunskih sestavin, si jo lahko privoščite kak kos več.


Sestavine za testo:

  • 240g BIO moka iz enozrnice
  • 50 g sladkorja
  • 150 g stopljenega kokosovega olja
  • 2-3 žlice vode
  • ščepec soli

  • Sestavine za čokoladno kremo:

  • 300 g navadnega tofuja
  • 200 g sojinega jogurta
  • 100 ml rastlinskega napitka po želji
  • 100 g stopljene temne čokolade
  • 20 g zdrobljenih chia semen
  • 4 g koruznega škorba


  • Sestavine za jagodni dodatek:

  • 200 g zmrznjenih jagod
  • 20 g koruznega škroba
  • 20 g sladkorja
  • 50 ml vode



  • Priprava:

    1. Pečico predhodno segrejte na 180 stopinj.

    2. Zdaj se lotite priprave testa za pito. V veliko posodo nasujte moko in jo primešajte s soljo, sladkorjem in stopljenim kokosovim oljem. Vse skupaj pregnetite z rokami, da dobite enotno gmoto testa in po potrebi dodajte 2-3 žlice hladne vode.

    3. Testo razvaljajte in ga postavite v pekač za pite ali večji tortni pekač.

    4. Testo prebodite z vilico in pokrijte s peki papirjem ter obtežite s fižolčki. Pecite 10 minut v prej ogreti pečici.

    5. Med peko testa za pito pripravite čokoladno kremo, tako, da v mešalnik stresete vse sestavine in mešate tako dolgo, dokler ne dobite gladke in svilnate kreme. V kolikor boste uporabili čokolado z visokim odstotkom kakava, lahko po želji kremo tudi sladkate.

    6. Kremo prelijte na pečeno testo in skupaj pecite še nadaljnjih 30 minut na 180 stopinj.

    7. Ko je pita pečena, jo pustite v izklopljeni in odprti pečici, da se počasi ohlaja.

    8. V tem času se lotite priprave jagodnega dodatka. V kozici počasi segrevajte jagode in odtaljene z vilico speštajte.

    9. V kozarcu zmešajte vodo, koruzni škrob in sladkor ter mešanico prelijte čez jagode.

    10. Mešajte do vretja, nato izklopite in pustite, da se jagode nekoliko ohladijo.

    11. Na koncu jagode nadevajte na vrh pite in vse skupaj ohlajajte vsaj 4 ure, najboljše pa kar čez noč.

    12. Naslednji dan pito postrezite s sveže stepeno kokosovo smetano (ali brez) in samo še uživajte.

    * * *
    Recept je pripravila @everyday_breakfast_club

    * * *

    Dodaj odgovor