Bodite obveščeni
KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Babka s pestom




    Sestavine za testo:

  • 250g BIO pšenične bele moke
  • 250g BIO pirine polbele moke
  • polovico kocke svežega kvasa
  • žlička sladkorja
  • 100ml mleka
  • 2 jajci
  • 120g stopljenega masla
  • sol

  • Sestavine za pesto:

  • 50g sončničnih semeni
  • 20ml hladno stiskanega sončničnega olja i
  • 120g sveže špinače
  • 30 g bazilike
  • 1 strok česna
  • sok polovice limone
  • sol
  • poper


  • Priprava:

    Kvas razdrobimo v malo vode in dodamo žličko sladkorja. Pustimo da se naredi kvasac. Moko presejemo v posodo, dodamo vzhajan kvas, mleko, jajca in maslo. Dodamo sol in dobro premešamo. Preložimo na površino in dobro gnetemo 10 minut. Testo damo nazaj v posodo in
    pustimo vzhajati 1 do 1,5 ure. 

    Za pesto damo v sesekljanik svežo špinačo in baziliko. Dodamo še 30g sončničnih semena, česen, sok limone in sončnično olje. Zmeljemo do gladkega, solimo in popramo po okusu. V narejen pesto dodamo cela sončnična semena.

    Ko je testo vzhajano, ga razvaljamo v pravokotnik. Enakomerno premažemo s pestom in zvijemo v rolico. Prerežemo po dolžini in prepletemo. Preložimo v pekač obložen s peki papirjem in pečemo 40minut pri 200 °C.

    Dober tek!

    * * *
    Recept je pripravila: @tajasgoods

    * * *

Dodaj odgovor