Kroglice iz ajdove kaše, bučnih in lanenih semen za polno pest energije!


Sledite Natalijinim receptom na Instagramu: @sladko_je_raj
Njeno knjigo Sladko je raj najdete na povezavi: www.zalozba-planet.si
Sestavine za cca. 20 kroglic:
- 6 JŽ BIO ajdove kaše
- 2 JŽ BIO lanenih semen
- 100 g BIO bučnih semen
- 200 g indijskih oreščkov
- 200 g datljev (mehke; če so trši in zelo suhi jih za 10 min namočimo v vročo vodo)
- 1 dcl vode
Priprava:
1. Ajdo presujemo v vrelo vodo in kuhamo 5 min. Kuhano dobro odcedimo in jo z žlico enakomerno razporedimo v pekač (cca. 25 x 25 cm) obložen s peki papirjem. Pekač postavimo v predhodno ogreto pečico in pečemo 10 min pri 170 °C (če je možno, način ventilacije).
2. Med tem v večji posodi, z žlico premešamo lanena in bučna semena ter (v multipraktiku) drobno mlete indijske oreščke.
3. Pripravimo še naše karamelno vezilo tako, da datlje in vodo gladko premešamo v multipraktiku in zmes dodamo suhim sestavinam.
4. Na koncu (po 10 min peke) v posodo prinešamo še pečeno ajdo in vse skupaj, s prsti dobro pregnetemo.
5. Iz mase oblikujemo kuglice in jih polagamo na večji pladenj pokrit s peki papirjem.
6. Naše ajdove kuglice so tako pripravljene in dobro je, da jih hranimo na hladnem.
Naj vam teknejo!