KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Ajdova kaša s suhimi slivami in orehi


Le redki pomislijo, da bi jedli ajdovo kašo za zajtrk! Mi pa naše izdelke radi vključujemo tudi v malo drugačne recepte kot običajno in tako smo tokrat ovsene kosmiče zamenjali za ajdovo kašo. Nastala je ta čudovita jed s suhimi slivami in orehi, ki nas je navdušila. Poskusite ajdovo kašo za zajtrk še vi.




Sestavine:

  • 150g BIO ajdove kaše
  • 10 suhih sliv, izkoščičenih
  • 50ml polnomastnega kokosovega mleka (iz pločevinke)
  • 300ml kokosovega mleka (ali več, glede na to kako gostoto želite doseči)
  • 200ml vode
  • 1 žlička vanilje v prahu
  • 2 žlici kokosovega sladkorja
  • 1 žlička cimeta
  • ščepec soli

    Dodatki:

  • nasekljani orehi
  • kokosov sladkor
  • kokosov čips



Priprava:

1. Ajdovo kašo v loncu namakamo čez noč.

2. Naslednji dan kašo dobro speremo, jo prelijemo z 200 ml vode, kokosovim mlekom (navadnim) in tistim iz pločevinke.

3. Dodamo še narezane in izkoščičene suhe slive, vaniljo, cimet in sol ter vse skupaj kuhamo na srednji temperaturi približno 10 minut.

4. Ker smo ajdovo kašo namakali, se bo njej kuhalni čas zmanjšal. Vmes pogosto premešamo in pazimo, da se nam kaša ne prilepi na dno.

5. Med kuhanjem po potrebi dodajamo vodo. Seveda je dodamo toliko, da dobimo želeno teksturo.

6. Ko je kaša kuhana, jo serviramo v skodelico in okrasimo z dodatki (orehi, kokosov sladkor in kokosov čips).


Dober tek!

* * *
Recept je pripravila @everyday_breakfast_club

* * *

Dodaj odgovor