Sestavine:
- 150g BIO ajdove kaše
- 10 suhih sliv, izkoščičenih
- 50ml polnomastnega kokosovega mleka (iz pločevinke)
- 300ml kokosovega mleka (ali več, glede na to kako gostoto želite doseči)
- 200ml vode
- 1 žlička vanilje v prahu
- 2 žlici kokosovega sladkorja
- 1 žlička cimeta
- ščepec soli
- nasekljani orehi
- kokosov sladkor
- kokosov čips
Dodatki:
Priprava:
Ajdovo kašo v loncu namakamo čez noč. Naslednji dan kašo dobro speremo, jo prelijemo z 200 ml vode, kokosovim mlekom (navadnim) in tistim iz pločevinke. Dodamo še narezane in izkoščičene suhe
slive, vaniljo, cimet in sol ter vse skupaj kuhamo na srednji temperaturi približno 10 minut. Ker smo ajdovo kašo namakali, se bo njej kuhalni čas zmanjšal. Vmes pogosto premešamo in pazimo, da se nam kaša ne prilepi na dno. Med kuhanjem po potrebi dodajamo vodo. Seveda je dodamo toliko, da dobimo željeno teksturo.
Ko je kaša kuhana, jo serviramo v skodelico in okrasimo z dodatki (orehi, kokosov sladkor in kokosov čips).
Recept je pripravila @everyday_breakfast_club