Loading..

Zdrobovi žličniki ali cmoki so odlična priloga jedem na žlico. Fino bodo zamenjali klasične jušne rezance v juhi, enkratni pa bodo tudi v kaki bolj krepki juhi ali obari. Za pripravo lahko uporabite enega od naših bio zdrobov: pšeničnega, pirinega ali kamutovega.






Sestavine:

  • par žlic (približno 60 g) BIO zdroba (pirin, pšenični, proseni ali kamutov)
  • ščepec soli
  • 1 jajce
  • žlička olja (približno 30 g)



  • Priprava:
    1. Jajce razžvrkljajte.
    2. Dodajte olje, sol in počasi vsipajte zdrob.
    3. Z vilco vse sestavine dobro premešajte, da dobite gosto, a ne pretrdo zmes.
    4. Pustite v hladilniku počivati kakih 10 minut.
    5. V kolikor želite ohraniti čisto, bistro juho, žličnike skuhajte posebej (v nasprotnem primeru jih zakuhajte kar v juho).
    6. Kuhanje v ločenem loncu: zavrite večjo količino vode; s čajno žličko zajemajte za polovico žličke mase, saj bodo cmoki zelo narasli, ko se bodo skuhali. Kuhajte na majhnem ognju kakih 5-10 minut. Cmoke previdno vzamite iz vode, jih na kratko odcedite, nato prestavite nežno v juho.

    Dober tek!

    * * *
    Recept @vila_natura

    * * *

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pridružite se naši BIO zgodbi in pridobite 10% popust
Bodite prvi informirani o ekološkem kmetovanju, o zdravih receptih iz BIO izdelkov ter o naših akcijah in popustih.
Checkboxes
0
    0
    Vaša košarica
    Košarica je praznaNazaj v trgovino