Loading..

Polnjena paprika (Filana paprika) z ovseno kašo

Dokaz, da lahko z ovseno kašo nadomestite riž, je naš recept za filane paprike. Za spremembo smo jih naredili brezmesno.




Sestavine za omako:


Priprava:
Na olju prepražimo čebulo, ji dodamo sladkor in moko ter na koncu še zmiksane pelate. Pustimo, da se cmari na nizkem ognju.




Sestavine za filo:

  • 5 paprik sorte Babura
  • 250 g BIO ovsene kaše
  • svež peteršilj
  • parmezan v kosu
  • 1 čebula
  • sol

  • Priprava:
    Ovseno kašo čez noč namočimo, nato jo kuhamo do mehkega (cca 1 uro). Nato kašo malenkost prepražimo še na čebuli (uporabimo večji lonec, v katerem bomo kasneje skuhali paprike), posolimo in na koncu dodamo nasekljan svež peteršilj in nariban parmezan.
    Pripravimo paprike – previdno izdolbemo zgornji del in očistimo notranjost. Nato jih napolnimo, pokrijemo z odrezanim zgornim delom ter jih postavimo v posodo z omako. Paprike zalijemo z vodo, da so skoraj pokrite in kuhamo še približno 20 min.

    Če je omaka preredka, ko so paprike kuhane, dodamo še preostalo kuhano ovseno kašo in pustimo na močnejšem ognju, da voda malenkost povre.

    Dober tek!

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Pridružite se naši BIO zgodbi in pridobite 10% popust
    Bodite prvi informirani o ekološkem kmetovanju, o zdravih receptih iz BIO izdelkov ter o naših akcijah in popustih.
    Checkboxes
    0
      0
      Vaša košarica
      Košarica je praznaNazaj v trgovino