Dokaz, da lahko z ovseno kašo nadomestite riž, je naš recept za filane paprike. Za spremembo smo jih naredili brezmesno.



Sestavine za omako:
Priprava:
Na olju prepražimo čebulo, ji dodamo sladkor in moko ter na koncu še zmiksane pelate. Pustimo, da se cmari na nizkem ognju.
Sestavine za filo:
Priprava:
Ovseno kašo čez noč namočimo, nato jo kuhamo do mehkega (cca 1 uro). Nato kašo malenkost prepražimo še na čebuli (uporabimo večji lonec, v katerem bomo kasneje skuhali paprike), posolimo in na koncu dodamo nasekljan svež peteršilj in nariban parmezan.
Pripravimo paprike – previdno izdolbemo zgornji del in očistimo notranjost. Nato jih napolnimo, pokrijemo z odrezanim zgornim delom ter jih postavimo v posodo z omako. Paprike zalijemo z vodo, da so skoraj pokrite in kuhamo še približno 20 min.
Če je omaka preredka, ko so paprike kuhane, dodamo še preostalo kuhano ovseno kašo in pustimo na močnejšem ognju, da voda malenkost povre.
Dober tek!