Loading..

Današnji recept je preprost ričet, ki zahteva zelo malo vašega časa. Super je, če ga naredite v večjih količinah, saj se v hladilniku ohrani nekaj dni in je tako odlična priložnost za meal prep.
Če pa mu želite podaljšati obstojnost, ga spravite v porcijske posodice in zamrznite (hranite ga lahko do 3 mesece). Tako imate hranljivo in hitro kosilo vedno pri roki, ko pridete sestradani iz službe ali šole.



Sestavine za 6 porcij:

  • 250g BIO ješprenja
  • 200 g šunke (ali kake klobase, lahko tudi veganski nadomestek hrenovke)
  • 4 krompirji
  • 2 korenčka
  • 1 pločevinka rjavega ali rdečega fižola
  • 2000 ml vode
  • olivno olje

  • Začimbe:

  • sol in poper po okusu
  • 2 čž česna v prahu
  • 1 čž zelene v prahu
  • 1 čž sušenega peteršilja
  • 1/4 čž kajenskega popra
  • 1/2 čž kumine
  • 1 lovorjev list


  • Priprava:

    1. Ješprenj čez noč namakamo v vodi.

    2. Začnemo z rezanjem šunke ali druge mesnine. Korenje in krompir olupimo in narežemo na poljubno velike koščke.

    3. Segrejemo ponev in na žlici olja prepražimo šunko, korenje in namočen ješprenj.

    4. Posujemo z začimbami in zalijemo z jušno osnovo. Po potrebi med kuhanjem dodajamo tekočino.

    5. Pokrijemo lonec in kuhamo 30 minut na srednjem ognju.

    6. Zadnjih 10 minut dodamo fižol in krompir ter kuhamo dokler se krompir ne skuha.

    7. Ko je krompir kuhan, poskusimo ričet in po potrebi dosolimo in dodatno začinimo.

    8. Potem pa samo še uživamo in dober tek💛



    * * *
    Recept je pripravila @everyday_breakfast_club

    * * *

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Pridružite se naši BIO zgodbi in pridobite 10% popust
    Bodite prvi informirani o ekološkem kmetovanju, o zdravih receptih iz BIO izdelkov ter o naših akcijah in popustih.
    Checkboxes
    0
      0
      Vaša košarica
      Košarica je praznaNazaj v trgovino