Loading..

Keksi z limono so kot majhni sončni žarki med vsemi prazničnimi keksi. Za razliko od čoko razpokančkov, katere povaljamo v sladkorju v prahu pred peko, limonine kekse povaljamo v sladkorju po peki. Lahko enkrat, lahko dvakrat ali celo trikrat. Večkrat jih povaljamo, bolj bodo izgledali kot prave snežne kepe.
Ti prikupni, osvežujoči keksi s svojo podobo takoj pričarajo zimski utrip. Ker so prijetno majhni, gredo kar celi v usta, kjer se dobesedno stopijo. Odlični so ob skodelici kave ali čaja in se prilegajo k vsakemu prazničnemu izboru piškotov.
To so resnično eni najbolj preprostih keksov kar smo jim pekli. Ne boste potrebovali valjarja, modelčkov za piškote ali katere koli druge posebne opreme, ne bo treba čakati, da se masa strdi v hladilniku… Največ časa vam bo vzelo tehtanje sestavin, ostala priprava je gotova v petih minutah.

Postopek v par korakih:
*Kremasto umešamo maslo, sladkor, sol, vaniljo in limonino lupinico.
*Dodamo moko.
*Iz kepe testa delamo majhne kroglice.
*Pečemo le na kratek čas.
*Še tople povaljamo v sladkorju v prahu.
*Ohlajeno ponovno povaljamo v sladkorju v prahu.





Sestavine za kroglice (za en pekač oz. 20 kroglic):

  • 125g BIO pšenične bele moke
  • 110g masla
  • 30g sladkorja v prahu
  • naribana lupinica 2 limon
  • ščep soli
  • 1/2 žličke vaniljevega ekstrakta

  • Priprava:
    1. Pečico segrejte na 180 stopinj.

    2. Z mikserjem stepajte maslo, sladkor v prahu, sol, ekstrakt vanilje in limonino lupinico, dokler ne postane puhasto, približno nekaj minut.

    3. Dodajte moko in mešajte, dokler se sestavine ne združijo.

    4. Nazadnje gnetite še z roko, da dobite lepo oblikovano kroglo.

    5. Iz mase naredite 20 enakomerno velikih kroglic, jih v rokah povaljajte in polagajte na pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem. Kroglice so naj približno 1 centimeter narazen, ker se bodo med peko le malo razlezle.


    6. Pecite 11 minut. Piškoti bodo še vedno svetli in zelo mehki, ko jih je potrebno vzeti iz pečice, zato jih ne pecite preveč.

    7. Pustite, da se delno ohladijo na pekaču, preden jih nežno predate na rešetko za hlajenje.

    8. Rahlo tople kekse povaljajte v sladkorju v prahu. Na rešetki ohladite do konca in jih hladne povaljajte še enkrat.


    Uživajte!

    * * *
    Recept @vila_natura

    * * *

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Pridružite se naši BIO zgodbi in pridobite 10% popust
    Bodite prvi informirani o ekološkem kmetovanju, o zdravih receptih iz BIO izdelkov ter o naših akcijah in popustih.
    Checkboxes
    0
      0
      Vaša košarica
      Košarica je praznaNazaj v trgovino