Danes imamo za vas nov recept iz BIO ajdove kaše, a ne slani recept, pač pa recept za narastek s sadjem.
Izbrane sestavine tega narastka poskrbijo, da je narastek res zdrav. Hkrati pa je tudi hitro pripravljen ter vsestransko uporaben. Odličen bo tako za zajtrk kot za malico. Lahko ga naredite večjo količino in uporabite za vaš tedenski meal prep, saj narastek lahko počaka v hladilniku do 5 dni.
Naš recept vključuje jagode, vi pa mu lahko dodate kako drugo sadje. Če ga boste pripravili za meal prep, mu lahko vsak dan za popestritev dodate še kak drugi dodatek. Recept se še bolj odlično obnese, če vam slučajno ostane kaj viška kuhane ajdove kaše – priprava je potem res hitra in enostavna.
Ta slasten narastek bo hitro vaš najljubši način uživanja ajdove kaše
Sestavine:
- 200g BIO ajdove kaše
- 2 veliki zreli banani
- 2 jajci
- 300 g jogurta (kokosovega, grškega, skyr)
- 150 ml rastlinskega napitak
- zamrznjene jagode ali drugo sadje po želji
Priprava:
Sestavine lahko dodajate kar direktno v pekač in jih premešate z vilico.
1. Najprej v pekaču zmečkajte dve banani.
2. Nato dodajte še dve jajci, kokosov jogurt, vaniljo in rastlinski napitek.
3. Vse skupaj dobro premešajte in na koncu vmešajte še kuhano ajdovo kašo.
4. Na vrh naložite jagode.
5. Vse skupaj postavite v pečico in pecite 45 minut na 190 stopinj.
6. Ko je ajdova kaša pečena, jo nekoliko ohladite in razrežite. Narastek servirajte s poljubnimi dodatki.
Potem pa samo še uživajte!
Recept je pripravila @everyday_breakfast_club