Resnično ni okusnejšega zajtrka, kot je zajtrk z domačo granolo. Granola z banano je prava poezija okusov. Osnova so kot običajno ovseni kosmiči – izbiramo lahko med klasičnimi ali drobnimi. Dodatki pa so tisti, ki naredijo granolo resnično posebno. Banana jim da odlično aromo, mandlji, kokos in sončnice lahkotnost in svežino, amarant pa tisto prijetno hrustljavost.
Sestavine:
Priprava:
Pečico segrejete na 180 °C. Večji pekač obložite s peki papirjem.
Banano olupite in grobo narežite ter jo dajte v blender. Dodajte ji kokosovo olje (nadomestite ga lahko tudi z raztopljenim maslom), vaniljo in sol ter vse skupaj na kratko zmiksajte v pire.
V večji skledi zmešajte suhe sestavine: kosmiče, sončnična semena, amarant ter mandljeve in kokosove lističe. Dodajte bananin pire in dobro premešajte.
Zmes enakomerno razporedite po peki papirju in pecite v pečici približno 25 minut. Vmes med peko vsaj enkrat, še bolje pa dvakrat premešajte.
Pekač vzemite iz pečice in pustite, da se granola popolnoma ohladi. Granolo postrezite z jogurtom in svežim sadjem.
V steklenem kozarčku jo lahko hranite do 3 tedne.
Recept @vila_natura