Loading..


Preprosto in lahkotno kulinarično doživetje z durum peresniki. Recept je primeren za vegetariance, če pa mu dodate popečena piščančja prsa, pa je to odličen uravnotežen samostojen obrok. Recept vključuje veliko zdrave zelene zelenjave, zato so testenine zelo lahkotne in osvežujoče. Odlične testenine za tople dni.



Sestavine:

  • 200 g BIO durum peresnikov
  • 1 zrel avokado
  • 100 g sveže špinače
  • sok polovice limone
  • sol
  • poper
  • 30 g masla
  • 2 stroka česna
  • 2 mladi čebuli
  • 200 g piščančjih prsi (opcijsko)
  • žlička sezama
  • par listov bazilike




Priprava:

1. V mikser dajte avokado, sok polovice limone, 60 g špinače, ščep soli in popra. Zmiksajte, da dobite gladko zmes. Po okusi dosolite ali dodajte limonin sok.

2. Peresnike skuhamo v osoljeni vodi.

3. V vroči ponvi stopimo maslo in dodajamo na drobno nasekljan česen. Dodamo še mlado čebulo in popražimo.

4. Če bomo uporabili piščanca, ga narežemo na trakce in na hitro popražimo skupaj s česnom in čebulo. Dodamo še preostalo špinačo in počakamo par minut, da se špinača skrči.

5. V kuhane peresnike vmešamo avokadovo omako in dodamo piščanca.

6. Po vrhu potrosimo še malo sezama in par listov bazilike.


—> Tajina kulinarična doživetja lahko spremljate preko njenega Instagram profila:@tajasgoods<---


Dober tek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pridružite se naši BIO zgodbi in pridobite 10% popust
Bodite prvi informirani o ekološkem kmetovanju, o zdravih receptih iz BIO izdelkov ter o naših akcijah in popustih.
Checkboxes
0
    0
    Vaša košarica
    Košarica je praznaNazaj v trgovino