Loading..

Za Veliko noč mora biti na mizi tudi kruh. Lahko je to pletenica, venček ali štruca. Oblika kruha ni toliko pomembna, kot je pomembno, da je kruh domač, sveže pečen in to iz dobrih mok. Mi smo pripravili zdravo različico velikonočnega kruha brez mleka. Tudi običajno belo moko smo zmanjšali na polovico in ji dodali durum moko, kar je dalo našemu kruhu lepo rumeno barvo.




Sestavine:




Priprava:

Obe moki premešajte v posodi za gnetenje. Naredite jamico, v katero dodate kvas in sladkor. Prilijte celotno količino vode, pokrijte s kuhinjsko krpo in postavite na toplo za 10-15 minut. Nato dodajte sol in olivno olje ter zamesite testo in ga oblikujte v štruco. Pekač obložite s peki papirjem in naj položite štruco. Pokrijte s kuhinjsko krpo, dajte na toplo in pustite vzhajati vsaj 1 uro.

Proti koncu vzhajanja segrejte pečico na 200 ˚C. Testo namažite z razžvrkljanim jajcem in posipajte s sezamom (lahko bi uporabili tudi mak). Pecite približno 15 minut, nato temperaturo znižajte na 180 ˚C in pecite še 15 minut. Da je kruh pečen ugotovite, če dno lepo zadoni, ko potrkate po njem.

Dober tek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pridružite se naši BIO zgodbi in pridobite 10% popust
Bodite prvi informirani o ekološkem kmetovanju, o zdravih receptih iz BIO izdelkov ter o naših akcijah in popustih.
Checkboxes
0
    0
    Vaša košarica
    Košarica je praznaNazaj v trgovino