Mi smo kar zaljubljeni v to torto iz palačink! Tako lepa, elegantna in mamljiva je. Izgleda kot ena velika palačinka, okus ima kot palačinka, pa vseeno je to torta. Vsi bodo mislili, da ste za pripravo potrebovali ure in ure, a je le-ta tako preprosta in hitra.
Torta vas nikakor ne bo pustila ravnodušne. Odlična moka za palačinke poskrbi za nežnost in prav posebni okus, smetana za tisti pravi izgled slastne torte in sadje na vrhu za svežino. Po želji bi jo lahko dopolnili še s kako sadno marmelado med plasteh, a taka kot je, je idealna. Ohlajanje je lahko le 1h, a dlje časa, kot bo v hladilniku počivala, bolj bo sočna.
Naj tudi vam postane ta torta iz palačinke ene najljubših sladic.
Sestavine za palačinke:
- 380g BIO moke za palačinke
- ščep soli
- 50 g sladkorja
- 800 ml mleka
- 6 jajc
- 100 g stopljenega masla
Potrebujete še:
- 800 ml sladke smetane za stepanje
- 80 g sladkorja
- jagodičevje za okras
Količina: 24 palačink oz. 1 torta ca 23 cm premera.
Čas priprave: 2 h brez ohlajanja.
Velikost pekača: ponev za palačinke.
Priprava:
1. V posodici zmešajte moko, sol in sladkor.
2. V posebej posodi združite mleko in jajca ter dobro premešajte.
3. Tekočino vlijte v suhe sestavine, premešajte, na koncu pa dodajte še stopljeno maslo.
4. Maso pustite počivati vsaj 15-30 minut, lahko tudi čez noč.
5. Ponev premažite z oljem ter specite palačinke na srednjem ognju.
6. Palačinke popolnoma ohladite.
7. Smetano s sladkorjem stepite na ¾.
8. Vsako palačinko premažite s smetano in postopek ponavljajte, dokler vam ne zmanjka palačink.
9. Vrhnjo plast premažite s smetano ter okrasite z jagodičevjem.
10. Torto lahko postrežete že nekje po 1h počivanja na hladnem ali še bolje, naslednji dan.
11. Hranite v hladilniku in porabite v roki 3 dni.
To čudovito torto iz palačink je za nas pripravila @lasanja