Se tudi tebi lušta kaj sladkega, pa se želiš izogniti uporabi sladkorja? Potem je naša torta brez sladkorja idealna zate.
Ta medena torta z našo odlično BIO durum moko, ki da torti posebno aromo. Torta, ki je prelita z medeno jogurtovo kremo, je mehka in puhasta, a polna bogatega sočnega okusa.
Sestavine za biskvit:
- 305 BIO durum moke
- 170g masla (sobna tempratura – maslo mora biti mehko, ne pa stopljeno)
- 250g cvetličnega medu
- 4 srednje velika jajca (sobna temperatura)
- 2 jedilni žlici grškega jogurta
- 1/4 čajne žličke soli
- 1/2 čajne žličke soda bikarbone
-
Sestavine za jogurtovo kremo:
- 500g grškega “quark” jogurta
- 50-70g cvetličnega medu (po okusu)
- 1 vrečka krem fix mešanice (ali instant želatine – priprava in količina glede na navodila proizvajalca)
Priprava:
1. Pečico segrejte na 155°C.
2. Okrogel pekač premera 22cm dobro namastite.
3. V veliki posodi s pomočjo ročnega mešalnika na srednji hitrosti kremasto vmešajte maslo in med. Mešajte, dokler ne nastane gladka, enotna zmes – nekje 2-3 minute.
4. Dodajajte jajca, eno za drugo in vmes dobro premešajte, da ni vidnih sledi jajc.
5. Dodajte jogurt in premešajte. Zmes bo tekoča.
6. V ločeni posodi zmešajte moko, sol in soda bikarbono.
7. Suhe sestavine dodajte k mokrim in s pomočjo mešalnika premešajte samo toliko, da ni sledu moke. Zmes bo zelo gosta.
8. Zmes prestavite v pripravljen pekač in izravnajte površino.
9. Pecite 50-55 minut, zadnjih 5 minut peke pa temperaturo zvišajte na 165°C. Biskvit je pečen, ko vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
10. Vzemite iz pečice in pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi.
11. Nato pripravite jogurtovo kremo. Jogurt in med zmešajte, dodajte krem fix mešanico ali želatino in premešajte. Premažite po ohlajenem kolaču, prelijte z malo medu in postrezite.
Recept je pripravila @ninazorcic