Testenine so zelo priročna izbira za hitro pripravo kosila. Lahko jih naredimo s pestom, s paradižnikovo omako ali s smetano. Nas so tokrat navdihnile mesne kroglice. Namesto polžkov bi lahko uporabili tudi peresnike ali svedre.
font>



![]()
Sestavine za 4 osebe:
![]()
Priprava:
Mletemu mesu dodamo jajce, sol, poper, dijonsko gorčico, olivno olje ter baziliko. Maso z rokami dobro pregnetemo in oblikujemo manjše kroglice. Na vročem olju jih dobro popečemo z obeh strani (najboljša ponev za to je bakrena). Pokrijemo in dušimo kakih 10 minut. Kroglice odstranimo iz ponve. Na soku od pečenja po želji popečemo nekaj rezin slanine. Dodamo nekaj žlic paradižnikove omake in dobro premešamo. Kroglice dodamo omaki in še kakih 5 minut pokuhamo.
V velikem loncu zavremo vodo s soljo in skuhamo polžke (lahko so tudi svedri ali peresniki). Dobro jih odcedimo. V pekač na dnu nadevamo testenine, čez njih naložimo kroglice in omako. Malo premešamo. Na vrh naložimo na rezine narezano mozarello in v ogreti pečici na 220 °C pečemo približno 15 minut.
Dober tek!