Loading..


Odkar smo »odkrili« našo BIO durum moko, delamo svaljke izključno iz te moke in ji ne dodajamo krompirja. Durum moka da svaljkom primerno konsistenco in enkraten okus.






Za 4 osebe:







Priprava:


1. Mleko pristavite skupaj z maslom in soljo.
2. Ko zavre, vanj vsipajte moko, odstavite z ognja in dobro premešajte.
3. V še vročo maso dajte najprej eno celo jajce in s kuhalnico premešajte. Nato dodajte še drugo jajce in še to zelo dobro umešajte v maso. To mešanje bo zahtevalo kar nekaj energije.
4. Tako pripravljeno maso dobro ohladite.
5. Pripravite desko ali delovno površino. Posipajte z nekaj moke in nanjo zvrnite ohlajeno maso.
6. Z roko zamesite.

7. Testo prerežemo na dve enako veliki polovici in vsako polovico z roko valjamo tako dolgo, da dobimo dolg pramen testa premera približno 2 cm. S kuhinjskim nožem od testa odrezujemo približno 1,5 cm debele svaljke.
8. Zdaj svaljke po želji skuhajte v večji količine vrele slane vode ali jih ocvrete.

Dober tek!

* * *
Recept @vila_natura

* * *

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pridružite se naši BIO zgodbi in pridobite 10% popust
Bodite prvi informirani o ekološkem kmetovanju, o zdravih receptih iz BIO izdelkov ter o naših akcijah in popustih.
Checkboxes
0
    0
    Vaša košarica
    Košarica je praznaNazaj v trgovino