Odkar smo »odkrili« našo BIO durum moko, delamo svaljke izključno iz te moke in ji ne dodajamo krompirja. Durum moka da svaljkom primerno konsistenco in enkraten okus.
Za 4 osebe:
- 200 g BIO durum pšenične moke
- 3 dl mleka
- 40 g masla
- 2 jajci
- šepec soli
Priprava:
1. Mleko pristavite skupaj z maslom in soljo.
2. Ko zavre, vanj vsipajte moko, odstavite z ognja in dobro premešajte.
3. V še vročo maso dajte najprej eno celo jajce in s kuhalnico premešajte. Nato dodajte še drugo jajce in še to zelo dobro umešajte v maso. To mešanje bo zahtevalo kar nekaj energije.
4. Tako pripravljeno maso dobro ohladite.
5. Pripravite desko ali delovno površino. Posipajte z nekaj moke in nanjo zvrnite ohlajeno maso.
6. Z roko zamesite.
7. Testo prerežemo na dve enako veliki polovici in vsako polovico z roko valjamo tako dolgo, da dobimo dolg pramen testa premera približno 2 cm. S kuhinjskim nožem od testa odrezujemo približno 1,5 cm debele svaljke.
8. Zdaj svaljke po želji skuhajte v večji količine vrele slane vode ali jih ocvrete.
Recept @vila_natura