Hladna riževa skleda s šparglji, jajcem, feto in jabolčnim dresingom vas bo navdušila. Če obožujete osvežilne, hranljive sklede, ki jih lahko pripravite tudi v vnaprej in so odlične tudi hladne – potem bo ta recept vaš meal prep zmagovalec!
Sestavine:
- 200 g riža
- 250 g špargljev
- 125 g češnjevih paradižnikov
- 2 mladi čebuli
- lupinica 1 bio limone
- 4 jajca
- 150 g feta sira
- 40 g neslanih pistacij
- 1 žlica BIO sončničnega hladno stiskanega olja
- sol, poper in česen v prahu po okusu
- svež peteršilj po okusu
Dresing:
- 1 žlica olivnega olja
- 120g BIO jabolčnega kisa
- sol in poper po okusu
Priprava:
1. Najprej skuhamo riž, ga speremo s hladno vodo in pustimo, da se popolnoma ohladi.
2. Mlado čebulo, šparglje in češnjev paradižnik narežemo.
3. Ponev segrejemo, dodamo žlico sončničnega olja in zelenjavo popražimo skupaj s soljo, poprom in česnom v prahu – tako dolgo, da se omehča. Tik preden zaključimo, naribamo še limonino lupinico.
4. Medtem trdo skuhamo jajca, ohladimo, olupimo in jih prerežemo.
5. Pripravimo dresing tako, da vse sestavine zmešamo skupaj.
6. Nato se lotimo sestavljanja sklede na krožnik ali v posodico za shranjevanje hrane.
5. Začnemo s kuhanim rižem, dodamo pripravljeno zelenjavo, pistacije, feta sir, peteršilj in trdo kuhana jajca. Pred zaužitjem prelijemo z dresingom in samo še uživamo.
Pa dober tek.
Za meal prep sklede zapremo in hranimo v hladilniku do 2 dni – hladne so še boljše!
Trik: Če dresing shranimo posebej, ostane vse bolj sveže – pred serviranjem samo pretresemo in prelijemo.
Recept je pripravila @everyday_breakfast_club