Krhko čokoladno pecivo je vsestranska sladica, ki bo odlična za katero koli priložnost v katerem koli delu dneva. Lahko si s koščkom peciva polepšamo že jutranjo skodelico kave.
Čokoladno pecivo je prijetno hrustljavo, a z mehko in krhko sredico in prijetnim aromatičnim okusom čokolade. Ta enostavna elegantna sladica se dobesedno topi v ustih!
V kolikor bi želeli tako opevano pomarančno-čokoladno kombinacijo, pinjencu oz. jogurtu dodajte naribano pomarančno lupinico.
Še nekaj o pirini polnozrnati moki: BIO pirina polnozrnata moka je moka, ki jo dobimo z mletjem celega zrna pire. Moka je vsestransko uporabna, ima dobre hranilne vrednosti in jo lahko vključimo v skoraj vse vrste receptov. Tako je odlična za peko kruha, tudi kruha z drožmi. Iz pirine polnozrnate moke pripravljamo bolj zdrave palačinke, mufine, kolače, šmorn, piškote in razne druge vrste peciva. Polnozrnata moka je najbolj zdrava, če jo uporabljamo samostojno, odlična pa je tudi kot dodatek kaki drugi moki.
Suhe sestavine za 8 kosovo:
- 250g BIO pirine polnozrnate moke
- 50 g rjavega sladkorja
- 50 g belega sladkorja
- 10 g pecilnega praška
- malo cimeta (po želji)
- ščep soli
- 100 g hladnega masla
- 180 g čokoladnih kapljic
Mokre sestavine:
Dodatki:
Čas priprave: 45 minut
Priprava:
1. Pečico segrejte na 200°C.
2. V skledi zmešajte moko, obe vrsti sladkorja, pecilni in sol ter po želji še cimet.
3. Maslo naribajte in ga dodajte k suhim sestavinam. Z rokami ga vtrite v moko, da nastane peščena tekstura.
4. Dodajte čokoladne kapljice in premešajte.
5. V posebej skledici zmešajte pinjenec ali jogurt, jajce in vaniljo ter jih dodajte k ostalim sestavinam. Z žlico premešajte, da se masa poenoti.
6. Tako pripravljeno maso zvrnite na pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem ter maso razporedite v obliki kroga premera ca. 22 cm.
7. Pekač za 20-30 minut postavite v zamrzovalnik, da se masa nekoliko strdi.
8. Krog nato narežite na 8 trikotnikov, jih razporedite po pekaču (med njimi naj bo par cm prostora) ter jih premažite z jogurtom z vseh strani.
9. Temperaturo zmanjšajte na 180°C ter pecite ca. 25 minut. Ohladite na pekaču.
10. Ohlajene kose po želji okrasite s stopljeno čokolado, ki ste ji dodali kokosovo olje.
11. Hranite v zaprti posodi.
Ta sočni kolač je za nas pripravila @lasanja