Sestavine:
- 70g BIO 4 žitni kosmiči
- 70ml kokosovega ali običajnega mleka
- 10g BIO sončničnih semen
- 10g BIO lanenih semen
- 10g nasekljanih orehov
- 30g zamrznjenih gozdnih sadežev
- 1 jajce ali 2 beljaka
- 10g medu
- ščepec soli
- sveže jagode in kokosov jogurt
Priprava:
Pečico predhodno segrejemo na 200˚C. Kosmiče, sončnična semena, lanena semena, nasekljane orehe in sol damo v posodo ter vse skupaj dobro premešamo. Suhim sestavinam dodamo še mleko,
jajca in med ter ponovno premešamo. Količino medu lahko prilagodite svojemu okusu ali pa uporabite kakšno drugo sladilo.
V maso tik pred peko dodamo zamrznjene gozdne sadeže in vse skupaj prelijemo v predhodno namaščeno ponvico ali manjši pekač. Pečemo 25 minut. Ko je pečeno, malo ohladimo.
Postrežemo s svežim sadjem in kokosovim jogurtom.