Loading..

To je pa nekoliko drugačna palačinka od takih, ki so običajne pri nas. Palačinka iz pečice vsebuje vse sestavine klasične palačinke, a je vseeno tako zelo drugačna.
Priprava je res enostavna, saj večino za nas opravi pečica. Ko bo masa čudovito narasla, se nam bodo že ob pogledu na njo cedijo sline. @ninazorcic ji je tokrat dodala slane dodatke, zaradi česar je palačinka odlična za lahkotno kosilo ali večerjo.


    Sestavine za palačinko:

  • 65g BIO pšenične bele moke
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 1/4 čajne žličke popra
  • 1/4 čajne žličke timijana (ali začimbe po želji)
  • 4 srednje velika jajca (sobna temperatura)
  • 75g mleka (sobna temperatura)
  • 35g masla
  • 40g parmezana ali sira po izbiri

  • Sestavine za dodatke:

  • jajce
  • rukola
  • parmezan
  • avokado



Priprava:
1. Pečico segrejte na 235 °C.
2. V mešalniku (blender ali naprava za smuti) zmešajte mleko, jajca, začimbe in moko (uporabite lahko tudi BIO pirino belo moko). Mešajte, dokler ne dobite enotne zmesi.
3. Ko je pečica segreta, pripravite litoželezno ponev, ki je primerna za peko v pečici.
4. Na nizkem ognju stopite maslo. Maslo topite tako dolgo, da rahlo porjavi, pena se obarva zlato, vonj pa ima po praženih oreščkih. Ko je maslo končano, ga odstavite z ognja.
5. Zdaj v ponev na maslo vlijte zmes za palačinko – mase ne mešajte z maslom.
6. Posujte s sirom in parmezanom ter postavite v pečico.
7. Pecite 15-20 minut oziroma tako dolgo, da palačinka naraste čez rob ponve, postane puhasta, robovi pa se obarvajo zlato rjavo.
8. Medtem pripravite dodatke za palačinko.
9. Pečeno palačinko previdno vzemite iz pečice, dodajte dodatke in postrezite.


Dober tek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pridružite se naši BIO zgodbi in pridobite 10% popust
Bodite prvi informirani o ekološkem kmetovanju, o zdravih receptih iz BIO izdelkov ter o naših akcijah in popustih.
Checkboxes
0
    0
    Vaša košarica
    Košarica je praznaNazaj v trgovino