KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.
Dodaj na listo želja
Predhodni

Pirina polnozrnata moka bio 1kg

Predhodni

Ajdova moka bio 500 g

Pirina bela moka bio 1 kg

Neto količina: 1kg

Pirina bela moka je gladka moka, ki jo dobimo z mletjem ekološke pire.
To je univerzalna moka za vsestransko uporabo. Tako je odlična za vse vrste peciva, keksov, potic, štrudljev, kvašenega testa, biskvita, tortic... Enkratna je tudi za pripravo kruha brez gnetenja ter za razno slano pecivo.
Sestavine: 100 % pirina bela moka iz ekološke pridelave
Shranjujte v suhem prostoru in zaščitite pred toploto in svetlobo.
Poreklo: Slovenija


Kontrolira: SI-EKO-002
  • ekološko
  • slovensko
  • vegansko

Zaloga: Na zalogi

3,50 €
Pirino belo moko dobimo z mletjem samega jedra zrna pire. Moka je po strukturi gladka in univerzalno uporabna za vse vrste peciva, keksov, biskvita, tortic ter peciva iz kvašenega in vlečenega testa. Enkratna je tudi za pripravo kruha brez gnetenja ter za razno slano pecivo.

Recepti iz pirine bele moke

  • Palačinka iz pečice z jagodičevjem
  • Biskvit v kozarcu
  • Pirini čokoladni mufini
  • Štrudelj iz ajdove in pirine moke
  • Posolanka
  • Babičini domači skutni štruklji
  • Kruh brez gnetenja
  • Fit pizza
Splošno o piri

Pira je prastara vrsta pšenice in jo uvrščamo med t.i. pražita. Najstarejše najdbe pire izvirajo iz Bližnjega vzhoda. V Evropo se je prenesla pred 3.000 pr.n.št., najprej na vzhod, nato še v nemško govoreče predele. Pridelava pire se je v 20. stoletju precej zmanjšala predvsem zaradi manjših pridelkov ter težje pridelave. Pira raste tako kot enozrnica v ovoju, ki sicer predstavlja naravni ščit pred zunanjimi vplivi, vendar je potrebno žito pred uporabo oluščiti. V sodobnejši prehrani je pira ponovno pridobila na veljavi, največ pire pa se pridela ekološko. Že Hildegard von Bingen je piro uvrščala med varovalna in dietna živila.

Pira je eno najbolj koristnih in uporabnih žit. Poleg tega, da se melje v belo moko, piro meljemo tudi v druge tipe mok pirino polbelo moko in pirino polnozrnato moko. Pri mletju dobimo tudi pirin zdrob in pirine otrobe, Piro tudi kosmičimo v pirine kosmiče. Oluščena in rahlo obrušena pira - pirina kaša - pa je odlična kot priloga.

Pirina bela moka bio 1 kg/100g

Energijska vrednost1469
Energijska vrednost (kcal)347 kcal
Maščobe1,6 g
Od tega nasičene Maščobe0,4 g
Ogljikovi hidrati70,0 g
Od tega sladkorji1,4 g
Prehranske vlaknine3,5 g
Beljakovine12,0 g
Sol0,02 g
Hranilne vrednosti se lahko razlikujejo od navedenih vrednosti na podlagi osnovne surovine.

Seznam alergenov

  • žito, ki vsebuje gluten

Naše izdelke lahko naročite v naši spletni trgovini. Vse cene že vključujejo 9,5 % DDV.

Ob oddaji naročila boste najprej prejeli potrdilo, da je bilo vaše naročilo uspešno oddano. Potrudili se bomo, da bomo vaše naročilo pregledali v čim krajšem času in vam na vaš e-mail poslali predračun. V kolikor izdelka iz vašega naročila trenutno ne bi bilo na zalogi, vas bomo o tem obvestili.

V kolikor ste izbrali Plačilo po predračunu , bomo po prejemu vašega plačila naročene izdelke predali prevozniku. Dostava je brezplačna, v kolikor je skupna vrednost naročila višja od 45,00 EUR. Za naročila nižje vrednosti od 45,00 eur vam bomo na predračunu obračunali stroške dostave v višini 3,99€.

V kolikor ste izbrali Plačilo po povzetju bomo naročene izdelke takoj odpremili. Znesek naročila boste poravnali prevozniku, ki vam bo zaračunal še strošek za storitev po povzetju v višini 1,44€ (ta znesek na ponudbi ni viden).

Dostava se vrši večinoma v dopoldanskem času, zato vas vljudno prosimo, da ob oddaji naročila navedete tisto telefonsko številko, na kateri boste dosegljivi.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na sledečih kontaktih:

  • med tednom 030 670 677, 041 35 50 50
  • čez vikend ali praznike 041 35 50 50 ali 051 300 135
  • na e-naslov narocila@vila-natura.si

Mnenja strank

Napiši mnenje

Napišite svoj komentar

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točke
Ocena
  1. Bodite prvi in ocenite ta artikel