Loading..

Mi obožujemo ovsene kosmiče, ki jih tudi poleti radi uporabimo za zajtrk. Naš jutranji kozarček je popolna kombinacija kosmičev, jagod, kokosa in temne čokolade. Namesto jagod bi lahko izbrali maline, borovnice…, saj je poleti rdečega sadja res v izobilju.
Super ideja za odličen osvežilni in zdrav poletni zajtrk.


Sestavine za prvo plast:

  • 20g granole ali pečenih kosmičev
  • 1 žlička liofiliziranih jagod ali malin
  • 1 žlička kvinojinih napihnjenčkov


  • Sestavine za drugo plast:

  • 30 g BIO drobnih ovsenih kosmičev
  • 150 g kokosovega mleka
  • 10 g nastrganega kokosa
  • 1 žlička medu ali drugega sladila


  • Sestavine za tretjo in četrto plast:

  • 60 g jagod, miksanih
  • 20 g temne čokolade, stopljene



  • Priprava:
    Sestavine za drugo plast (ovsene kosmiče, kokos, med in kokosovo mleko) zmešamo in namakamo čez noč.

    Naslednji dan v kozarček po plasteh damo najprej prvo plast (granolo ali pečene kosmiče), nato drugo plast (pripravljene kosmiče čez noč), nato zmiksane jagode in vse skupaj prelijemo s stopljeno temno čokolado.

    Za nekaj minut postavimo v hladilnik, le toliko, da se čokolada popolnoma strdi in nastane čokoladna “lupina”.
    Po želji kozarček okrasimo še z gozdnimi jagodami, mikrozelenjem in meto.
    Nato pa samo še uživamo v pripravljenem zajtrku.

    * * *
    Recept je pripravila @everyday_breakfast_club

    * * *

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Pridružite se naši BIO zgodbi in pridobite 10% popust
    Bodite prvi informirani o ekološkem kmetovanju, o zdravih receptih iz BIO izdelkov ter o naših akcijah in popustih.
    Checkboxes
    0
      0
      Vaša košarica
      Košarica je praznaNazaj v trgovino