Mi obožujemo ovsene kosmiče, ki jih tudi poleti radi uporabimo za zajtrk. Naš jutranji kozarček je popolna kombinacija kosmičev, jagod, kokosa in temne čokolade. Namesto jagod bi lahko izbrali maline, borovnice…, saj je poleti rdečega sadja res v izobilju.
Super ideja za odličen osvežilni in zdrav poletni zajtrk.
Sestavine za prvo plast: Naslednji dan v kozarček po plasteh damo najprej prvo plast (granolo ali pečene kosmiče), nato drugo plast (pripravljene kosmiče čez noč), nato zmiksane jagode in vse skupaj prelijemo s stopljeno temno čokolado.
Sestavine za drugo plast:
Sestavine za tretjo in četrto plast:
Priprava:
Sestavine za drugo plast (ovsene kosmiče, kokos, med in kokosovo mleko) zmešamo in namakamo čez noč.
Za nekaj minut postavimo v hladilnik, le toliko, da se čokolada popolnoma strdi in nastane čokoladna “lupina”.
Po želji kozarček okrasimo še z gozdnimi jagodami, mikrozelenjem in meto.
Nato pa samo še uživamo v pripravljenem zajtrku.
Recept je pripravila @everyday_breakfast_club