Description
Jabolčni kis je pridobljen iz sveže stisnjenih ekoloških jabolk. Je popolnoma naraven, brez dodatkov, zelo aromatičen in vsestransko uporaben. Že od nekdaj je veljalo, da ima jabolčni kis številne dobrodejne učinke na telo. Tako nekateri že zjutraj začnejo dan z jabolčnim kisom: žlička kisa v 2 dl vode namreč pomaga prebuditi presnovo. Jabolčni kis pretežno uporabljamo za pripravo raznih solat.
Namig za pripravo
- Poletna solata presenečenja
- Italijanska solata s kozicami, semeni in prelivom
- Solata iz ajdove kaše
- Topel radič s prelivom
Iz jabolk
Prve jablane so bile na našem travniku zasajene v 30. letih prejšnjega stoletja. Sadovnjak so skrbno ohranjale tri generacije naše družine in do danes se je ohranilo 35 visokodebelnih jablan.
Naš sadovnjak se lahko pohvali s pestrostjo sort: krivopecelj, bismark, butolenka, bobovec, šampanjska reneta, londonski peping… iz katerih stiskamo jabolčni sok in kis.