Svoj grumanski burger si lahko pripravite tudi sami doma. Najboljše pri tem pa je to, da lahko izberete zdrave sestavine po vaši želji. Mi smo naredili vegeburger s piro, domačo majonezo in pirino žemljico.


Sestavine:
- sveža špinača (količino prilagodite okusu)
- 1 konzerva kuhane čičerike
- 200 g BIO pire
- 2 jajci
- BIO pirina bela moka
- česen
- sol
Priprava:
Piro čez noč namočimo, nato jo skuhamo. V multipraktiku ločeno zmiksamo špinačo, čičeriko in piro. V večji posodi nato vse sestavine zmešamo v gosto maso. Moke dodamo le toliko, da poveže vse sestavine.
Burgerje oblikujemo v želeno velikost ter pečemo v pečici na 180 stopinj približno 20 minut. Naše smo postregli v pirinih štručkah z domačo majonezo, svežim rdečim zeljem in solato.
Dober tek!