
![]()
Sestavine (za 2 osebi):
- 150 g BIO drobnih ovsenih kosmičev
- 1 srednje velika zelena bučka
- sol
- poper
- 500 g beljakov
- 3 jajca
- žlička olja
- 1,5-2 kg svežih klapavic
- 10 strokov česna
- 1 žlica olivnega olja
![]()
Priprava:
Bučko narežemo, jo osolimo in pustimo 30 minut, da spusti vodo. Potem jo ožmemo. Drobne ovsene kosmiče prelijemo z beljaki, dodamo sol in poper ter ožeto naribano bučko.
Segrejemo ponev za peko palačink, jo na tanko premažemo z malo žličko olja ter na segreto ponev vlijemo maso za palačinko. Na zmerni srednji temperaturi pečemo maso počasi, na eni strani približno 10-13 minut, tako, da bo palačinka dovolj čvrsta za obrat. Temperatura ponve ne sme biti previsoka, sicer se bo palačinka od zunaj zažgala, pa znotraj pa bo še surova.
Maso lahko vlijemo tudi v manjši pekač primeren za pečenje v pečici in jo pečemo na 180 ˚C 35-40 minut, do zlatorumenega.
Ko je palačinka pečena, po vrhu postrežemo pečena jajca na oko. Jed je primerna za zajtrk, kosilo ali večerjo.
—> Majine fit recepte lahko spremljaš preko njenega instagram profila @maja_kostanjsek <---.
Dober tek!











