Loading..





Sestavine (za 2 osebi):

  • 150 g BIO drobnih ovsenih kosmičev
  • 1 srednje velika zelena bučka
  • sol
  • poper
  • 500 g beljakov
  • 3 jajca
  • žlička olja
  • 1,5-2 kg svežih klapavic
  • 10 strokov česna
  • 1 žlica olivnega olja




Priprava:

Bučko narežemo, jo osolimo in pustimo 30 minut, da spusti vodo. Potem jo ožmemo. Drobne ovsene kosmiče prelijemo z beljaki, dodamo sol in poper ter ožeto naribano bučko.

Segrejemo ponev za peko palačink, jo na tanko premažemo z malo žličko olja ter na segreto ponev vlijemo maso za palačinko. Na zmerni srednji temperaturi pečemo maso počasi, na eni strani približno 10-13 minut, tako, da bo palačinka dovolj čvrsta za obrat. Temperatura ponve ne sme biti previsoka, sicer se bo palačinka od zunaj zažgala, pa znotraj pa bo še surova.

Maso lahko vlijemo tudi v manjši pekač primeren za pečenje v pečici in jo pečemo na 180 ˚C 35-40 minut, do zlatorumenega. 

Ko je palačinka pečena, po vrhu postrežemo pečena jajca na oko. Jed je primerna za zajtrk, kosilo ali večerjo.

—> Majine fit recepte lahko spremljaš preko njenega instagram profila @maja_kostanjsek <---.


Dober tek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pridružite se naši BIO zgodbi in pridobite 10% popust
Bodite prvi informirani o ekološkem kmetovanju, o zdravih receptih iz BIO izdelkov ter o naših akcijah in popustih.
Checkboxes
0
    0
    Vaša košarica
    Košarica je praznaNazaj v trgovino