Zdrobovi žličniki ali cmoki so odlična priloga jedem na žlico. Fino bodo zamenjali klasične jušne rezance v juhi, enkratni pa bodo tudi v kaki bolj krepki juhi ali obari. Za pripravo lahko uporabite enega od naših bio zdrobov: pšeničnega, pirinega ali kamutovega.
Sestavine:
- par žlic (približno 60 g) BIO zdroba (pirin, pšenični, proseni ali kamutov)
- ščepec soli
- 1 jajce
- žlička olja (približno 30 g)
Priprava:
1. Jajce razžvrkljajte.
2. Dodajte olje, sol in počasi vsipajte zdrob.
3. Z vilco vse sestavine dobro premešajte, da dobite gosto, a ne pretrdo zmes.
4. Pustite v hladilniku počivati kakih 10 minut.
5. V kolikor želite ohraniti čisto, bistro juho, žličnike skuhajte posebej (v nasprotnem primeru jih zakuhajte kar v juho).
6. Kuhanje v ločenem loncu: zavrite večjo količino vode; s čajno žličko zajemajte za polovico žličke mase, saj bodo cmoki zelo narasli, ko se bodo skuhali. Kuhajte na majhnem ognju kakih 5-10 minut. Cmoke previdno vzamite iz vode, jih na kratko odcedite, nato prestavite nežno v juho.
Recept @vila_natura