KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Zdrobovi jušni žličniki

Zdrobovi žličniki ali cmoki so odlična priloga jedem na žlico. Fino bodo zamenjali klasične jušne rezance v juhi, enkratni pa bodo tudi v kaki bolj krepki juhi ali obari. Za pripravo lahko uporabite enega od naših bio zdrobov: pšeničnega, pirinega ali kamutovega.




Sestavine:

  • par žlic BIO zdroba (pšenični, pirin ali kamutov)
  • ščepec soli
  • 1 jajce
  • žlička olja



  • Priprava:
    Jajce razžvrkljamo, dodamo olje, sol in počasi vsipamo zdrob. Z vilco vse sestavine dobro premešamo, da dobimo gosto, a ne pregosto in ne pretrdo zmes. Pustimo v hladilniku počivati kakih 10 minut.
    V kolikor nas ne moti, da nam mogoče kateri žličnik razpade in se masa razkuha, zakuhamo žličnike kar v juhi. V nasprotnem primeru zavremo široki lonec vode, ga posolimo in v zavreto vodo z žličko polagamo cmoke. Z žličko zajamemo le za polovico čajne žličke mase, saj bodo cmoki zelo narasli, ko se bodo skuhali. Kuhamo na majhnem ognju kakih 10-15 minut. Cmoke previdno vzamemo iz vode, jih na kratko odcedimo in postrežemo z juho ali obaro.

    Dober tek!

Dodaj odgovor