KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Zdrobovi jušni žličniki

Zdrobovi žličniki ali cmoki so odlična priloga jedem na žlico. Fino bodo zamenjali klasične jušne rezance v juhi, enkratni pa bodo tudi v kaki bolj krepki juhi ali obari. Za pripravo lahko uporabite enega od naših bio zdrobov: pšeničnega, pirinega ali kamutovega.






Sestavine:

  • par žlic (približno 60 g) BIO zdroba (pirin, pšenični, proseni ali kamutov)
  • ščepec soli
  • 1 jajce
  • žlička olja (približno 30 g)



  • Priprava:
    1. Jajce razžvrkljajte.
    2. Dodajte olje, sol in počasi vsipajte zdrob.
    3. Z vilco vse sestavine dobro premešajte, da dobite gosto, a ne pretrdo zmes.
    4. Pustite v hladilniku počivati kakih 10 minut.
    5. V kolikor želite ohraniti čisto, bistro juho, žličnike skuhajte posebej (v nasprotnem primeru jih zakuhajte kar v juho).
    6. Kuhanje v ločenem loncu: zavrite večjo količino vode; s čajno žličko zajemajte za polovico žličke mase, saj bodo cmoki zelo narasli, ko se bodo skuhali. Kuhajte na majhnem ognju kakih 5-10 minut. Cmoke previdno vzamite iz vode, jih na kratko odcedite, nato prestavite nežno v juho.

    Dober tek!

    * * *
    Recept @vila_natura

    * * *

Dodaj odgovor