Med novoletnimi prazniki je skoraj na vsaki mizi tudi francoska solata. Večina sestavine te hladne priloge so zelo zdrave: korenček, krompir, kumarice, grah…, edini manj zdravi dodatek je majoneza. Zato vam ponujamo recept za domačo majonezo, s katero bo vaša letošnja francoska solata, ne le zdrava, temveč tudi okusnejša. Recept nam je s pomočjo naših ekoloških olj pripravila Nastja, ki jo poznate iz Masterchefa.
Za majonezo potrebujemo:
- 3 rumenjake
- 500ml BIO sončničnega olja
- 1 žlica gorčice
- 1 žlica kisa
- 1 žlica limoninega soka
- sol
- poper
Rumenjakom dodamo gorčico, kis in limonin sok. Vse skupaj zmiksamo in nato v majhnem curku dodajamo BIO sončnično olje. Neprestano miksamo, da se nam majoneza ne loči. V primeru, da se nam majoneza loči, vzamemo še en rumenjak in ponovimo postopek, ter počasi dolivamo majonezo, ki se nam je ločila.
Majonezo po okusu solimo in popramo. Za delikatesno izvedbo majoneze dodamo bučno bio olje. Lahko pa si pripravite svojo različico in se poigrate z dodatki raznih začimb, hrena…
Dober tek!