Le kdo nima rad krekerjev? Priležejo se ob obisku, zvečer ob kakem zanimivem filmu ali kot nepogrešljiv del športnega navijanja.
Če še niste razmišljali, da bi naredili domače krekerje, je tukaj recept, ki vas bo navdušil in prepričal. Krekerji niso le okusni, so tudi izjemno zdravi, saj vsebujejo same zdrave sestavine.
-
Sestavine za biskvit:
- 120 g BIO ovsene moke
- 30 g BIO lanenih semen (fino zmletih)
- 1/2 čajne žličke soli
- začimbe po izbiri (origano, timijan, peteršilj itd.)
- 110 g vode
- 50 g olivnega olja
- semena za posip: BIO bučna semena, BIO lanena semena, sezam
Priprava:
1. Pečico segrejte na 150 °C.
2. V posodi zmešajte ovseno moko, mleta lanena semena, sol, olje in vodo. Premešajte in pustite stati 5 minut.
3. Ker je zmes vlažna, jo je najlažje razvaljati med dvema papirjema za peko. Zmes dajte na večji kos papirja za peko. Na zmes položite še drug kos papirja za peko in razvaljajte na želeno debelino krekerja – najboljše je nekje 0,5 cm.
4. Razvaljano zmes, skupaj s peki papirjem prestavite na večji pekač, odmaknite zgornji kos papirja za peko in posujte s semeni.
5. Pecite 20 minut, nato pekač vzemite iz pečice, nežno in previdno testo razrežite na želeno velikost krekerjev. Režite počasi, saj se lahko hitro zdrobijo.
6. Postavite nazaj v pečico in pecite še 30 minut.
7. Pustite, da se ohladijo in postrezite samostojne ali z omako po izbiri.
Recept je pripravila @ninazorcic