
![]()
Sestavine za dva manjša hlebca:
- 500 g BIO durum moke
- 250 g BIO pšenične bele moke
- pol vrečke kvasa
- žlička sladkorja
- 20 g soli
- 1 jajce
- 250 ml kefirja
- 200 ml vode
![]()
Priprava:
Obe moki premešajte v posodi, naredite jamico in dodajte kvas, sladkor in 50 ml mlačne vode. Pokrijte za 15 minut.
Ko se naredi kvasec, dodajte še sol in jajce. Zmešajte preostalo vodo s kefirjem ter počasi dolivajte v moko. Dobro zamesite testo in oblikujte štruco. Prerežite jo na polovico in še enkrat lepo zamesite. Položite na pekač, pokrijte in pustite vzhajati vsaj 1 uro.
Pečico segrejte na 220 ˚C. Testo pred peko (lahko kar z roko) premažite s hladno vodo, da se naredi lepa skorja. Po 15 minutah temperaturo znižajte na 180 ˚C in pecite še 10-15 minut.
Dober tek!










