Sestavine za 4 osebe:
- 300 g BIO ješprenja
- 300 ml paradižnikove omake
- 500 ml zelenjavne jušne osnove
- 1 čebula, česen
- olivno olje
- sol in žlička začimb (bazilika, origano, timijan)
- 100 g kuhanega graška
V primerni kozici na olivnem olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo in strt česen. Primešamo ješprenj, ki smo ga namakali vsaj 2 uri. Pražimo nekaj minut, nato dodamo paradižnikovo omako (še boljši bodo sveže pretlačeni paradižniki), jušno osnovo, sol, poper in začimbe. Počasi kuhamo 30-45 minut, da povre vsa tekočina. Dodamo kuhan grašek, ki ga lahko nadomestimo s kuhanim fižolom ali čičeriko. Pokuhamo še 5-10 minut. Začinimo po okusu in okrasimo s sezonskimi zelišči ali kot smo tokrat mi s šparglji.
Dober tek!