KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Ješprenova rižota



Sestavine za 4 osebe:

  • 300 g BIO ješprenja
  • 300 ml paradižnikove omake
  • 500 ml zelenjavne jušne osnove
  • 1 čebula, česen
  • olivno olje
  • sol in žlička začimb (bazilika, origano, timijan)
  • 100 g kuhanega graška







V primerni kozici na olivnem olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo in strt česen. Primešamo ješprenj, ki smo ga namakali vsaj 2 uri. Pražimo nekaj minut, nato dodamo paradižnikovo omako (še boljši bodo sveže pretlačeni paradižniki), jušno osnovo, sol, poper in začimbe. Počasi kuhamo 30-45 minut, da povre vsa tekočina. Dodamo kuhan grašek, ki ga lahko nadomestimo s kuhanim fižolom ali čičeriko. Pokuhamo še 5-10 minut. Začinimo po okusu in okrasimo s sezonskimi zelišči ali kot smo tokrat mi s šparglji.

Dober tek!

Dodaj odgovor