Ste že kdaj slišali za kosmiče čez noč? V kolikor niste, vam jih bomo razkrili v tem receptu. Gre za kašo iz kosmičev, ki je ni potrebno kuhati. Sestavine pa se morajo dobro prepojiti, da nastane gosta kaša, za kar je potrebna zadostna količina časa. To dosežemo tako, da kosmiče pustimo čez noč in jim zjutraj le dodamo dodatke po želji. To je odličen recept za vse, ki vam zjutraj pogosto zmanjka časa za pripravo zdravega zajtrka. Kašo lahko vzamete tudi s seboj na pot, v šolo ali službo!
Sestavine:
- 50g BIO ječmenovih kosmičev
- 20g lešnikove moke ali zdrobljenih lešnikov
- 1/2 zmečkane banane
- 1/4 žličke začimb za medenjake ali chai latte
- 200 ml rastlinskega napitka
- 3 izkoščičeni datlji
- jogurt
- jabolko
- lešnikovo maslo
- praženi lešniki
Dodatki:
Priprava:
V stekleno posodo s pokrovom nasujemo vse sestavine za kašo. Dobro jih premešamo, posodo zapremo in postavimo v hladilnik čez noč. Zjutraj kaši dodamo dodatke po okusu npr. jabolko, jogurt, lešnikovo maslo, pražene lešnike ipd.
Potem pa samo še uživamo v tem čudovitem, hranljivem zajtrku.
Recept je pripravila @everyday_breakfast_club