KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Domača granola

Pripravite si domačo granolo po vaši želji. Z vami delimo namig za pripravo okusa polne granole po receptu Natalije Jeraj.




Sestavine:

  • 200 g indijskih oreščkov
  • 150 g BIO kosmičev
  • 100 g grobo mlete kokosove moke
  • 100 g medjool datljev (+ 1/2 dcl mlačne vode)
  • 100 g brusnic
  • 200 g oluščenih madljev v lističih
  • 2 JŽ jabolčne karamele ali katerokoli tekoče sladilo/sirup
  • 3 JŽ arašidovega masla
  • 100 g navadnih datljev (manjši od medjool)
  • 150 g temne čokolade




Priprava:
1. V multipraktiku najprej grobo sesekljamo indijske oreščke in kosmiče. Zmes damo v večjo posodo, dodamo kokos in brusnice.
2. V izpraznjenem multipraktiku gladko premešamo še medjool datlje z vodo. Zmes dodamo suhim sestavinam in v posodi z rokami vse skupaj dobro pregnetemo.
3. Masi nato dodamo še mandlje, sladilo, arašidovo maslo, z nožem sesekljane datlje in na koščke sesekljano čokolado, ter vse skupaj še enkrat pregnetemo.
4. Zmes z rokami ali z žlico enakomerno nadevamo v pekač (največji in gre v navadno pečico), obložen s peki papirjem in pečemo 10 min pri 160 °C (v predhodno ogreti pečici). Po 10-ih minutah pekač vzamemo iz pečice in granolo z žlico dobro premešamo. Nato ga postavimo nazaj v ugasnjeno pečico, še za dobrih 5 min.
5. Po 5-ih minutah je granola pripravljena, pustimo jo da se na sobni temperaturi povsem ohladi, nato pa jo shranemo v velik steklen kozarec.

Ps. Rok uporabe ni sporen. Približno 14 dni. A verjemite mi, da vas bo okus tako prevzel, da granola 2 tedna ne bo dočakala.


Njeno knjigo Sladko je raj najdete na povezavi: www.zalozba-planet.si

Pa dober tek!

Dodaj odgovor