Sestavine: 1. Nad vodno paro med stalnim mešanjem stopite čokolado in maslo. 2. V ločeni posodi zmešajte suhe sestavine: moko, kakav, pecilni prašek in sol. 3. V večji posodi z mešalnikom zmešajte oba sladkorja in jajci. Mešajte tako dolgo, da dobite lepo penasto zmes. 4. Dodajte še vaniljo in ohlajeno stopljeno mešanico čokolade in masla. Premešajte. 5. Zdaj dodajte prej pripravljene suhe sestavine in premešajte. 6. Posodo pokrijte s folijo za živila in jo postavite na hladno za eno uro. 7. Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. 8. Pripravite dva pekača in ju obložite s peki papirjem. 9. V manjši posodici si pripravite sladkor v prahu, nato pa iz pripravljene mase oblikujte kroglice premera približno 2 cm. 10. Vsako kroglico povaljajte najprej med rokami, nato pa še v sladkorju v prahu. 11. Kroglice polagajte na pekač približno 4 cm narazen, da bodo imeli piškoti prostor med peko. 12. V prej ogreti pečici pecite 10 do 12 minut. 13. Vzemite iz pečice in dajte peč še drugi pekač. Razpokančke pustite še par minut v pekaču, da se strdijo. Nato jih na rešetki ohladite do konca.
Čokoladni razpokančki so priljubljeni praznični keksi, saj s svojo belo obleko iz sladkorja zelo spominjajo na zimo. To so piškoti z rahlo sredico in hrustljavo zunanjostjo, ki ob peki nežno razpokajo, zaradi česar so še dodatno simpatični.
Otroci jih naravnost obožujejo, zelo radi pa tudi pomagajo pri valjanju kroglic. Priprava je dokaj enostavna, tudi časa ne vzame veliko, rezultat pa neverjetni okusi čokolade, ki se kar topijo v ustih.
Sestavine za povaljati:
Priprava: