Sestavine za testo: 2. Na hitro premešamo in dodamo rumenjak, rum, limonino lupinico in vse skupaj mešamo 7-10 minut v kuhinjskem robotu. Med mešanjem postopoma dodajamo maslo. 3. Testo postavimo v veliko naoljeno posodo, ga pokrijemo s čisto kuhinjsko krpo in ga pustimo na toplem mestu vzhajati 2 uri oz. dokler testo ne podvoji svoje velikosti. 4. Med vzhajanjem pripravimo nadev tako, da jabolka naribamo in jim dodamo preostale sestavine iz seznama. 6. Testo premažemo s pripravljenim nadevom ter ga zvijemo v veliko rulado. 7. Rulado zvijemo v črko U in jo prepletemo, konca pa spojimo. 8. Babko prestavimo v namaščen pekač za kolač in jo ponovno vzhajamo 30 minut, nato pa postavimo v pečico za 40 minut na 180 stopinj. 9. Ko je babka pečena, počakamo, da se nekoliko ohladi. 10. Nato zmešamo stopljeno maslo, kokosov jogurt in vaniljev sladkor in babko prelijemo s pripravljenim prelivom.
Ta recept je za vse, ki niste največji ljubitelji tradicionalnih potic. Ker tudi mi radi eksperimentiramo, smo tokrat ustvarili babko na malo drugačen način. Gre za puhasto, mehko, aromatično in noro okusno babko iz kvašenega testa z jabolčno – lešnikovim nadevom in brusnicami. Resnično odlična potička primerna za vse priložnosti – tudi za prihajajočo Veliko noč.
Sestavine za nadev:
Sestavine za preliv:
Priprava:
1. V posodo presejemo moko in ji dodamo suhi kvas, sladkor in prelijemo s 150 ml toplega mleka.
5. Vzhajano testo narahlo zvrnemo na pomokan kuhinjski pult in testo razvaljamo na velik pravokotnik debeline 0,4cm.
Recept je pripravila @everyday_breakfast_club