Ko oves oluščimo dobimo ovseno kašo, ki je naravnost odlična zamenjava za običajne priloge glavnim jedem. Ker je oves mehko žito, kaše ni potrebno namakati čez noč, dovolj je že, če jo namočimo kako uro ali dve pred kuhanjem.
Sestavine za 4 osebe:
- 1 čebula
- strok česna
- BIO sončnično olje
- BIO ovsena kaša
- buča
- peteršilj
- sol, muškatni orešček, poper
- po želji kisla smetana, popraženi kruhovi koščki
Priprava: Ovseno kašo kuhamo približno 1 uro. Vmes pripravimo bučo – v našem primeru bučo hokaido in bučo patišon. Čebulo popražimo, da postekleni, dodamo koščke buče in dušimo do mehkega. Posolimo ter dodamo česen in muškatni orešček. Malenkost pretlačimo in nežno vmešamo v ovseno kašo.
Dober tek!