Žitna ploščica za na pot, ko nas zgrabi lakota ali nam zmanjka energije. font>
Sestavine:
- 70 g BIO 5*Ž kosmiči
- 100 g indijskih oreščkov
- 2 žlici BIO Sončničnih semen
- 4 žlice tekočega medu
- 80 g zmehčanega kokosovega masla (lahko uporabite tudi navadno maslo)
Priprava:
Mešanici lahko dodate, kar vam srce poželi, npr. na koščke narezano suho sadje, mleti kokos, goji jagode, kandiran ingver, mandlje …
V mlinčku ali multipraktiku na želeno teksturo posebej zmeljemo kosmiče in oreščke. Nato v skledi zmešamo vse sestavine, da se lepo povežejo. Maso razporedimo po pekaču (svetujemo uporabo peki papirja) do debeline 2 cm in pečemo 15-20 minut na 180 stopinj.
Pustimo, da se ohladi, nato ploščice narežemo na poljubno obliko. V zaprti posodi lahko žitne ploščice hranimo kakšen teden.
Dober tek!