Sestavine:
- 2 skodelici BIO pšenične polbele (fine) moke + 1 pecilni prašek
- 1 skodelica olja ali masla
- 5 jajc
- 1,5 skodelice sladkorja v prahu
- 1 skodelica kakava v prahu
- 200 g mletih lešnikov in orehov
- 1 skodelica kisle vode (Radenske)
Priprava:
Jajca in sladkor penasto vmešamo. Med miksanjem postopoma dodajamo moko s pecilnim praškom in olje ter kakav. Dodamo orehe in lešnike, čisto na koncu pa počasi, nežno vmešamo še kislo vodo.
Pečemo na 180 stopinjah 1 uro. Če pečemo v večjem pekaču, da je testo nižje, pečemo približno 45 minut.
Po želji biskvit po dolgem prerežemo na polovico in ga namažemo na primer z marmelado ali kislo smetano s kokosom.
Naj smo še tako radovedni, pečice med peko ne odpiramo! Šele proti koncu lahko poskusimo z zobotrebcem, če je pečeno. 🙂
Dober tek!