
![]()
Sestavine za testo:
- 200 g BIO pirine fine moke
- 50 g BIO pirine polnozrnate moke
- 50 g BIO konopljine moke
- pol vrečke suhega kvasa
- 1 čajna žlička sladkorja
- 2 dcl tople vote
- 1 žlica olivnega olja
- 1/2 čajne žličke soli
![]()
Priprava:
V skledi zmešamo obe moki, v vodi pa raztopimo kvas in mu dodamo sladkor. Dodamo še olivno olje in na začetku mešamo s kuhalnico. Ko se sestavine lepo povežejo, testo zgnetemo, da dobimo gladko maso. Oblikujemo kroglico, ki jo pustimo počivat cca 15 min.
Vmes pripravimo nadev. Pelate zmiksamo s paličnim mešalnikom in jim dodamo origano ter malo olivnega olja. Mocarelo narežemo ali naribamo, sveže liste bazilike pa opreremo.
Testo razvaljamo na poljubno obliko in na cca 0,5 cm debeline ter nanj najprej namažemo pelate in ga nato še obložimo z mocarelo in (po desetih minutah v pečici) še s svežo baziliko. Lahko dodamo tudi pinjole, ki smo jih prej malenkost popražili na olivnem olju.
Pečemo cca 20 min na 200 stopinj Celzija.
Namig: Če imate radi zelo intenziven okus, lahko moki mešate v razmerju 1:1. Za prvič pa priporočamo kar po receptu.
Dober tek!










