To osvežujoče jesensko pecivo ima rahel pridih po prekmurski gibanici. Pripravi pa se veliko hitreje in bolj enostavno.
-
Sestavine za makov biskvit:
- 2 skodelici BIO pšenične polnozrnate moke
- 2 jajci
- 2 skodelici mleka
- ½ skodelice eritritola ali drugega sladila
- 1 vrečka vaniljevega sladkorja
- ½ vrečke pecilnega praška
- ½ skodelice maka
- 500 g SKYR jogurta
- ½ skodelice eritritola ali drugega sladila
- 1 žlička vaniljevega ekstrakta
- 3 velika jabolka
- 1 žlička cimeta
- ½ skodelice eritritola ali drugega sladila
- 100 g orehov
Sestavine za skutni nadev:
Sestavine za jabolčni del:
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 180˚ C.
2. Jabolka očistimo, olupimo in naribamo. Posodo z jabolki pokrijemo.
3. V večji posodi penasto zmešamo jajci z eritritolom in vaniljo. Postopno prilivamo mleko, moko s pecilnim praškom in mak. Vse skupaj gladko premešamo z električnim mešalnikom. Pečemo 15 minut.
4. Medtem pripravimo skutni nadev. Z električnim mešalnikom gladko zmešamo SKYR, eritritol in vaniljo.
5. Jabolka ožamemo odvečne vode in jim dodamo cimet, eritritol in nasekljane orehe.
6. Ko je biskvit pečen, ga nekoliko ohladimo. Nato biskvit premažemo s skutnim in nato še jabolčnim nadevom.
7. Vse skupaj pečemo še nadaljnjih 30 minut na 180˚ C.
To čudovito kreacijo je za nas pripravila @everyday_breakfast_club