Te mamljive mini čokoladne pite so veganske in pripravljene brez peke. So resnično izjemnega okusa z mehko podlago iz pirinih kosmičev in otrobov. Nadev je zelo bogat z izrazitim okusom po temni čokoladi.
Prav zaradi večje količine čokolade so pite zelo nasitne, zato bo ena mini pita zadoščala za 2 osebi. Super se poda malce stepene sladke smetane, namesto borovnic pa lahko uporabite tudi kakšno drugo sadje.
Namesto mini pit lahko pripravite le eno, večjo pito – sestavine iz tega recepta bodo zadoščale za okrogel model premera ca. 20 cm.
Sestavine za podlago iz testa: 1. Datlje prelijte z vrelo vodo in pustite 10 minut, da se zmehčajo. Nato jih odcedite. 2. V multipraktiku združite otrobe, kosmiče, oreščke in kakav. Nekajkrat pulznite, da se oreščki razdrobijo. Dajte jih v skledo. 3. V multipraktik nato dajte mokre sestavine – datlje, kokosovo olje in sirup. Zmiksajte v gladko pasto, nato pa združite s suhimi sestavinami v enotno zmes. 4. Maso razporedite po modelu (100g mase na en model) ter dobro potisnite ob stene. 5. Za nadev zavrite kokosovo mleko ter ga prelijte čez čokolado. Zmešajte, da se masa poenoti, čokolada pa stopi. Malenkost ohlajeno vlijte v modele na podlago iz mase ter dajte v hladilnik, da se strdi (ca. 1 h). 7. Hranite v hladilniku v zaprti posodi do 5 dni.
Sestavine za nadev:
Potrebujete še:
Količina: 5-6 mini pit. Čas priprave: 1 h brez ohlajanja. Velikost pekača: 5-6x Ø 12 cm ali 1x Ø20 cm.
Priprava:
6. Ohlajene okrasite z borovnicami in potrosite s pirinimi otrobi.
Te čudovite mini pite je za nas pripravila @lasanja