Loading..

»Brez pite mi živeti ni« je dejal svetovno znani kuhar.

Najbolj nas navdušuje ta, nekoliko drugačna, preprosta jabolčna pita. Za naše otroke je to najboljša pita na svetu. Sočna in res neverjetnega okusa. Pripravljena je z nadevom iz našega BIO jabolčnega soka in svežih jabolk.

Tudi pri pripravi krhkega testa smo ubrali nekoliko drugačno pot. Naša priprava je zelo enostavna, nobenega kompliciranja, izpustite lahko tudi valjanje in opravite vse z rokami. Naš recept je primeren za pekač premera 20 cm. V kolikor boste vzeli večji pekač, podvojite vse sestavine.


Sestavine za testo (za pekač premera 20 cm):


Priprava:


1. V večji posodi s kuhalnico premešajte jajci in sladkor. Dodajte na koščke narezano maslo, ki naj bo sobne temperature, presajeno moko, pecilni prašek in naribano lupino limete.
2. S kuhalnico vse sestavine premešajte, nato nadaljujte z roko ampak le tako, da testo nežno drobite (predvsem maslo). Tako razdrobljeno testo pokrijte in pustite v hladilniku vsaj 1 uro.
3. Pekač za pito (lahko je tudi pekač za torto) dobro premažite z maslom. Testo nadevajte po pekaču in kar z rokami popravite, tako da dobite približno pol cm visoko dno. Testo seveda nadevajte tudi ob straneh vse do roba pekača. Z rokami nežno, a dobro pritisnite testo ob pekač.
4. Priprava nadeva je zelo hitra in enostavna. V bistvu skuhamo klasični puding, s tem da je naša osnova namesto mleka jabolčni sok.
5. Torej: prašek za puding zmešajte s 6 žlicami soka, preostali sok s sladkorjem pa zavrite.
6. Naš 100% jabolčni sok iz starih sort jabolk je zelo aromatičen, zato smo mi uporabili le 100 g sladkorja V kolikor boste uporabili manj aromatični sok, dodajte 200 g sladkorja).

7. Odstavite, vmešajte puding in pri nizki temperaturi kuhajte dokler se ne zgosti (približno nekaj minut).
8. Medtem olupite jabolki, ju naribajte ali na tanko narežite na lističe ter vmešajte v kuhano kremo. Porazdelite po testu in pecite 55 do 60 minut pri 180 °C.
9. Pito dobro ohladite. Posipajte z mletim sladkorjem. Najboljša je postrežena z vaniljevim sladoledom.

Ko pečemo pito v pekaču za torto, lahko po vrhu pečene pite premažemo stepeno sladko smetano. Po želji po njej potresemo še čokoladne mrvice ter okrasimo z rezinami jabolk in slavnostna torta je pripravljena.

Dober tek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pridružite se naši BIO zgodbi in pridobite 10% popust
Bodite prvi informirani o ekološkem kmetovanju, o zdravih receptih iz BIO izdelkov ter o naših akcijah in popustih.
Checkboxes
0
    0
    Vaša košarica
    Košarica je praznaNazaj v trgovino