Description
Bučno olje pridobivamo s stiskanjem ekoloških buč golic na tradicionalen način s praženjem semen. Naše olje je 100% izključno olje bučnih semen, brez katerihkoli drugih dodatkov, kar mu daje izjemno kvaliteto in aromo.
Olje se največkrat uporablja za pripravo domače solate. V gurmanski kuhinji pa bučno olje uporabljajo za pripravo tudi drugih hladnih jedi. Tako se bučno olje dodaja juham, namazom, marinadam… in tudi sladicam ali sladoledu.
Nekaj receptov z bučnim oljem
- Bučna juha z bučnim oljem in semeni
- Italijanska solata s kozicami in prelivom z bučnega olja
- Francoska solata z domačo majonezo
- Bučni namaz
- Čičerikin pire z bučnim oljem
Iz buč
Najbolj razširjena vrsta buč v Sloveniji so buče golice. Hrustljava bučna semena ekološke pridelave so okusna ter vsestransko uporabna. Poleg tega, da se stiskajo v odlično bučno olje, se semena lahko uživajo tudi kar taka.
Bučna semena so sušena semena ekoloških buč golic, ki niso pražena. Odlična so kot prigrizek ali dodatek k raznim jedem. Z njimi obogatimo razne solate in omake, jih dodamo v zmes za kruh ali druge pekovske izdelke, v presne sladice, v smoothij ali pa jih posipamo po kosmičih za zdrav jutranji obrok.