Loading..





Sestavine za pripravo črnega kruha:






Priprava:
V moko dodamo kvas, sol in vodo. Zagnetemo v hlebec. Pečico segrejemo na 50 stopinj in pustimo vzhajati 60-90 minut. Kruh po prvem vzhajanju pregnetemo in ga položimo v štirikotni pekač, kjer ga pustimo ponovno vzhajati 60 minut v pečici segreti na 50 stopinj C. Vzamemo kruh iz pečice (pazimo, da v tem času v kuhinji nimamo prepiha ali odprtega okna). Pečico zdaj segrejemo na 220 stopinj C in pečemo kruh 25 minut pokrit (lahko s peki papirjem) in nato ga pečemo še 25 minut odkritega.


Ideja za fit sladki nadev:
Ko je kruh ohlajen, ga narežemo. 80-120 g bo zadostovalo za eno porcijo. Namažemo ga z lahkim grškim jogurtom (80 g lahkega grškega jogurta na rezino kruha) in prelijemo s toplimi borovnicami (uporabimo lahko zamrznjene borovnice, ki jih segrejemo na zmernem ognju). Po toplih borovnicah potresemo še nekaj na grobo nasekljanih pistacij in na vsak kos pokapamo nekaj kapljic medu.





—> Več fit receptov najdeš na Instagram profilu: @maja_kostanjsek <---.


Dober tek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pridružite se naši BIO zgodbi in pridobite 10% popust
Bodite prvi informirani o ekološkem kmetovanju, o zdravih receptih iz BIO izdelkov ter o naših akcijah in popustih.
Checkboxes
0
    0
    Vaša košarica
    Košarica je praznaNazaj v trgovino