Loading..

Durum je posebna sorta pšenice. Gre za trdo pšenico, ki je najbolj primerna za testenine. Mi smo nad durum moko, ki je lepe rumene barve in na otip podobna ostri moki, zelo navdušeni, zato jo dodajamo drugim mokam za pripravo raznega peciva, potic, palačink… Tokrat smo jo dodali pšenični beli moki (lahko bi bila tudi pirina bela) in spekli odličen kruh. Piko na i v tem receptu pa predstavljajo popečeni ovseni kosmiči.




Sestavine:




Priprava:

Obe moki premešajte v posodi. Ovsene kosmiče narahlo popražite, le toliko, da postanejo zlato rumeni. Polovico kosmičev po želji zmeljite v mlinčku za kavo ter skupaj s preostalo polovico dodajte moki. Sestavine premešajte, naredite jamico in dodajte kvas, sladkor in 50 ml mlačne vode. Pokrijte za 15 minut.
Dodajte še sol in olivno olje ter s preostalo vodo zamesite testo. Oblikujte štruco ali hlebec, po želji dva manjša. Položite na pekač, pokrijte in pustite vzhajati vsaj 1 uro.
Pečico segrejte na 220 ˚C. Pecite približno 15 minut, da se naredi lepa skorja, nato temperaturo znižajte na 180 ˚C in pecite še 15 minut.
Da je kruh pečen ugotovite, če dno lepo zadoni, ko potrkate po njem.

Dober tek!

* * *
Recept @vila_natura

* * *

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pridružite se naši BIO zgodbi in pridobite 10% popust
Bodite prvi informirani o ekološkem kmetovanju, o zdravih receptih iz BIO izdelkov ter o naših akcijah in popustih.
Checkboxes
0
    0
    Vaša košarica
    Košarica je praznaNazaj v trgovino