Loading..

Domači mlinci so nekaj posebnega: tanki, hrustljavi in polnega okusa. In čeprav jih danes večina kupi, je vredno poskusiti nekaj, kar so naše babice znale najbolje – pripraviti jih doma. Njihova priprava je presenetljivo preprosta in hitra! Pečemo jih v pečici, za pripravo pa uporabimo našo BIO moko in BIO sončnično olje.

Ne le, da so hitro pripravljeni – tudi neverjetno se podajo k številnim jedem. Ne le tradicionalnim, kot je pečena martinova raca z rdečim zeljem, pač pa tudi k pečenemu piščancu ali pečenki. In ko jih enkrat poskusite, se boste težko vrnili h kupljenim.


Sestavine:


Priprava:

  1. Moko presejemo, solimo, dodamo vodo in olje ter vse skupaj pregnetemo v bolj trdo testo.
  2. Testo razdelimo na manjše kose in razvaljamo na tanko (približno na debelino noževe konice).
  3. Pečico segrejemo na 220 stopinj.
  4. Razvaljano testo položimo na peki papir in pečemo do zlato rjave barve, da nastanejo značilni mehurčki.
  5. Pečene mlince ohladimo in nalomimo na kose.

Pred serviranjem jih prelijemo z vrelim osoljenim kropom, da se zmehčajo, nato jih odcedimo in zabelimo po okusu.

Dober tek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pridružite se naši BIO zgodbi in pridobite 10% popust
Bodite prvi informirani o ekološkem kmetovanju, o zdravih receptih iz BIO izdelkov ter o naših akcijah in popustih.
Checkboxes
0
    0
    Vaša košarica
    Košarica je praznaNazaj v trgovino