Palačinke so ena izmed najbolj priljubljenih jedi, ki si jih zelo radi pripravljamo doma. Ker je to sladica, ki se hitro pripravi, se je lahko lotimo tudi med tednom. Seveda pa se najbolje priležejo čez vikend, na kakšno zaspano nedeljsko jutro.
Za pripravo klasičnih »crepes« je odlična tudi naša BIO durum moka, ki je moka iz posebne sorte pšenice. Palačinke iz durum moke so nežne, puhaste ter lepe rumene barve, prav take kot je tudi sama moka.
Sestavine:
- 160g BIO pšenične durum moke
- 2 jajci
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 350 ml mleka
- 60ml gazirane vode oz. Radenske
- ščepec soli
- olje za peko
Priprava:
1. V veliko posodo dodamo jajca in vaniljev sladkor ter ju penasto umešamo.
2. Dodamo mleko in radensko ter nadaljujemo z mešanjem.
3. V drugo posodo stresemo moko in sol ter počasi in ob stalnem mešanju prilivamo mokre sestavine.
4. Dobro zmešamo, da nastane gladka masa brez grudic.
5. Ponev za peko palačink segrejemo in namastimo z oljem (odvečno olje predlagam, da popivnajte s papirnato brisačko).
6. Na ponev s pomočjo zajemalke zlijemo maso in spečemo palačinke. Palačinke pečemo na eni strani tako dolgo, da je dno palačinke zlato obarvano, robovi pa rahlo zapečeni.
7. Nato palačinko obrnemo in jo zapečemo še iz druge strani.
8. Pečene palačinke zlagamo eno na drugo, saj tako postanejo še dodatno mehke.
9. Postrežemo še tople z najljubšim namazom in svežim sadjem.
Recept je pripravila @everyday_breakfast_club