Loading..

Včasih se prileže za zajtrk tudi kaj z okusom po čokoladi. Ni boljše izbire kot je doma pripravljena granola. Ta recept za zdravo čokoladno granolo je nadvse enostaven za pripravo. Granola je naravno sladkana z medom ali javorovim sirupom, uporabili smo kvalitetni kakav v prahu, recept pa lahko vsak prilagaja svojim okusom še s kakšnimi drugimi dodatki.
V pečici dobi granola lepo hrustljavo teksturo in čudoviti okus po čokoladi.

granola




Sestavine:




Priprava:
Pečico segrejte na 150˚C. Pripravite večji pekač in ga obložite s papirjem za peko. Maslo raztopite in ga ohladite na sobno temperaturo. V večji posodi zmešajte kosmiče, mlete lešnike (uporabite lahko tudi orehe ali mandlje), kakav v prahu, cimet, sol, muškatni orešček in lanena semena (zmeljite jih v kavnem mlinčku tik pred uporabo).
granola
Posebej zmešajte ohlajeno maslo, med (lahko uporabite tudi javorjev sirup) in vaniljo ter s tem prelijte suhe sestavine. Dobro premešajte, tako da bodo res vsi kosmiči navlaženi. Enakomerno jih razporedite po pekaču in pecite 30-40 minut. Vsakih 10 minut s kuhalnico premešajte. Vzemite pekač iz pečice ter granolo ohladite. Tako pripravljeno granolo lahko uporabljate do 3 tedne. Po želji lahko dodate še kokosov čips, čokoladne kapljice…

Dober tek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pridružite se naši BIO zgodbi in pridobite 10% popust
Bodite prvi informirani o ekološkem kmetovanju, o zdravih receptih iz BIO izdelkov ter o naših akcijah in popustih.
Checkboxes
0
    0
    Vaša košarica
    Košarica je praznaNazaj v trgovino